Skip links
Explore
Drag

Как да изберете сватбен фотограф и видеооператор?

Вашият голям ден е вече много близо и Ви остава да изберете само фотограф и видеооператор. Този избор е един от най-важните във всяка сватба, защото от тези хора зависи как ще бъде запечатан Вашия сватбен ден.

Работата на сватбения фотограф и видеооператора е да улови всяка емоция, всеки красив момент, за да запази във времето едни от най-хубавите Ви спомени.

Основна разлика с другите сватбени елементи, като сватбената торта, е че снимките и видеото не могат да се видят предварително. Поради тази причина е от голяма важност да изберете правилните хора за тази дейност. Трябва да изберете професионалисти, които сте проверили внимателно, разгледали сте тяхната работа и сте сигурни в техните лични характеристики и професионални умения.

Ето няколко съвета как да намерите перфектните професионалисти за Вашия специален ден:

Попитайте познати и приятели

Много често съветите от близки и приятели могат да Ви спестят много нерви и притеснения. Преимуществото в този случай е, че ще чуете от първо лице впечатленията за дадения фотограф или видеооператор. Може да разгледате тяхната работа и да получите представа за техния стил.

Разгледайте сайтове и блогове

Уебсайтовете и блоговете са изключително добър вариант да получите основна представа за стила и работата на фотографа и видеооператора. Дизайнът на самата страница може да разкаже много за личността на фотографа и неговата визия. Добра идея е да потърсите тяхната работа и в социалните мрежи.

Абстрахирайте се от това, от къде е фотографа/видеооператора
При избора на професионалисти за Вашия сватбен ден, не трябва да взимате под внимание от къде са те. Повечето фотографи и видеооператори нямат нищо против да поемат ангажименти не само в цялата страна, но и в чужбина.
Организирайте поне 2 срещи лице в лице

Личния контакт е нещо незаменимо, задължително направете среща на която да научите повече за тях и да прецените колко добре ще работите заедно. По време на разговора ще усетите дали си допадате с фотографа/видеооператора и дали се чувствате комфортно пред неговия обектив. Споделете вашата идея и на какво държите най-много.

Разгледайте сватбените албуми
Техниката с която работи Вашия фотограф, трябва да позволява отпечатването на всяка една от снимките от Вашия специален ден. Фотокнигите или сватбените албуми са нещо, което е вечно, не само заради преживяването да отворите албума и да се върнете в онези неповторими моменти, но и защото самия сватбен албум е неповторим начин да запазите Вашите снимки.
Отговорност и качество
Работата на сватбения фотограф и видеооператор не приключват с края на тържеството. Имайте предвид, че качествената техника е много важен фактор, както и добрата организация и спазване на сроковете.

След като вече сте избрали Вашите фотограф и видеооператор, отделете поне един-два часа само за снимки. Вие преценете кога ще е най – подходящия момент за това, но Ви препоръчваме това да е преди ритуалите или след гражданския и църковния брак. Не е добра идея да вмъкнете фотосесията между церемониите, защото ще бързате, ще се притеснявате да не закъснеете, ще се чудите дали гостите не скучаят и не на последно място няма да може да се отпуснете и е възможно да имате само 20-тина минути, което е недостатъчно.

Решението тук е просто, потърсете координатор за Вашата сватба, оставете грижите и притесненията на професионалистите, а Вие просто се забавлявайте.

Истинската магия на всяко голямо събитие е в доброто планиране и организация!

В заключение ще Ви посъветваме да потърсете професионалисти за да Ви помогнат с организацията, декорацията, музикалното и светлинно оформление на Вашата сватба. Доверете се на хората, които се занимават професионално с водене на събития. Не се натоварвайте излишно, помнете това е Вашия ден и се забавлявайте.

Знайте, че понякога евтиното излиза скъпо. Ако искате качествени снимки и видеа, които да Ви напомнят за този прекрасен ден, обърнете се към професионалисти.

И не забравяйте сватбата е Вашия специален ден – забавлявайте се и създавайте неповторими спомени с най-близките до Вас хора

Оставете коментар

Call Now Button